This question about Using an extension: Asked

Using images with TreeBrowser causes very strange behaviour

Hi, I am seeing very strange behaviour using images with the TreeBrowserPlugin.

In some cases, the URL for the image is completely corrupted, and this delays page loading, leading to a perception of poor performance. I have made some tests with Firebug, and am including some data here, in case anyone can guide me to the next step.

In our WebLeftBar, we put some site navigation, using the TreeBrowserPlugin, with a few bullets and a small icon. The TML is:
%TREEBROWSER{"thread" title="Other %WIKITOOLNAME% Webs" useicons="off" shared="siteleftbar"}%
  * <a href="%SCRIPTURL%/view%SCRIPTSUFFIX%/HVDInternal/SiliconRD">R&D</a><img src="%PUBURLPATH%/%SYSTEMWEB%/FamFamFamMiniIcons/folder_lock.gif" title="Access Controlled Web" />

The TreeBrowser turns this into a long line which contains:
siteleftbar.add(21,19,"<a href=\"http://bril0166.bri.st.com/foswiki/bin/view/HVDInternal/SiliconRD\">R&amp;D</a><img src=\"/foswiki/pub/System/FamFamFamMiniIcons/folder_lock.gif\"  title=\"Access Controlled Web\" />",'','','','/foswiki/pub/System/TreeBrowserPlugin/page.gif');

While debugging some slow page load times with Firebug, I see that the wrong URL is sometimes passed to the server for this gif image:
X-Foswikiuri   /foswiki/bin/view/DSMWeb/%5C%22/foswiki/pub/System/FamFamFamMiniIcons/folder_lock.gif%5C%22

Note that 5C (slash) and 22 (double quote) are added, and the path to the current web is added to the front of the page. This causes a 64K file to be loaded by the server, instead of a tiny image.

Can anyone think of a reason why this translation might be taking place?

Steve.
An update; In IE7, there is no problem with the page, which loads in a reasonable time (a couple of seconds). In FF3.6.3 (safe mode), the problem described above occurs, and for each image embedded in the TreeBrowserPlugin tree, a new view script is launched, pointing to a mal-formed page. This means that in FF3.6.3 the page takes over a minute to load, but in IE7, only 3 or 4 seconds. Any suggestions how to debug this appreicated.

Steve.

QuestionForm edit

Subject Using an extension
Extension TreeBrowserPlugin
Version Foswiki 1.0.9
Status Asked
Topic revision: r2 - 15 Apr 2010, SteveJones - This page was cached on 16 Jan 2020 - 15:36.

The copyright of the content on this website is held by the contributing authors, except where stated elsewhere. See Copyright Statement. Creative Commons License    Legal Imprint    Privacy Policy