This question about Authentication or Authorisation: Asked

FW Claims no view access but ALLOWWEBVIEW is set

Is this a bug or a simple error I can't see?

Edit - I believe this is a bug. When I moved the "Work" subweb up one level (so now the path is Work/Tambora and it's no longer under Vicki), the access issue disappeared.

I have a subweb, Vicki/Work/Tambora, that I want to make semi-private. Only three users can access it.

I have this in the WebPreferences

#Set DENYWEBVIEW =
Set ALLOWWEBVIEW = Main.VickiBrown, Main.RichMorin, Main.TamboraSystems
#Set DENYWEBCHANGE =
Set ALLOWWEBCHANGE = Main.VickiBrown, Main.RichMorin
#Set DENYWEBRENAME =
#Set ALLOWWEBRENAME = Main.VickiBrown

  • screen shot:
    Question1887 ss1.png

but when I log in as TamboraSystems I cannot view any pages. Foswiki claims
Action "VIEW": access not allowed on web by user TamboraSystems.

  • screenshot:
    Question1887 ss2.png

-- VickiBrown - 01 Jul 2017

One thing that I notice from your description above is that the Tambora web is a sub-web. Is it possible that one of the parent webs has ALLOWWEBVIEW set and also FINALPREFERENCES set to prevent modification of ALLOWWEBVIEW in sub-webs or topics?

-- LynnwoodBrown - 06 Jul 2017
 

QuestionForm edit

Subject Authentication or Authorisation
Extension
Version Foswiki 2.1.4
Status Asked
Related Topics
Topic attachments
I Attachment Action Size Date Who Comment
Question1887_ss1.pngpng Question1887_ss1.png manage 62 K 01 Jul 2017 - 04:26 VickiBrown screen shot
Question1887_ss2.pngpng Question1887_ss2.png manage 59 K 01 Jul 2017 - 04:26 VickiBrown screenshot
Topic revision: r2 - 06 Jul 2017, LynnwoodBrown - This page was cached on 17 Oct 2018 - 18:39.

The copyright of the content on this website is held by the contributing authors, except where stated elsewhere. See Copyright Statement. Creative Commons License    Legal Imprint    Privacy Policy